Teknisk analys och länkar

juli 9, 2017 No Comment


När vi adopterade våra tre barn så växte intresset om att få in en extrainkomst utöver mitt vanliga kneg. I många år har jag halvhjärtat gått in i olika MLM företag med förhoppningen att göra pengar. Mycket jobb för liten avkastning upptäckte jag rätt fort. Hudvård, hälsa och skönhet gav bäst. Vill understryka att jag gick in halvhjärtat och inte följde marknadsplanen till fullo. För just MLM har skapat flest miljonärer. 

För ett år sedan satt jag och min kollega och pratade pengar då jag såg att han var “ute på börsen” i pauserna. Jag ställde tusen frågor och nu har han tagit mig under sina vingar och jag ser honom som min finansiella coach.

Inget är gratis och det finns aldrig några garantier med teknisk analys inte finns det heller några genvägar. Det krävs att du läser på annars kan du lika gärna köpa en trisslott. 
Min inställning i livet är att jag tror på att investera rätt på olika plan. Jag köpte en onlinekurs genom Privata Affärer i teknisk analys för att få en annan vinkel än den min kollega givit mig. Kunskap är inte tungt att bära, tvärt om är det roligt att lära sig nya saker. 

Om jag investerar i ny kunskap som innebär att jag kan spendera mer tid med mina barn och familj så är det näst intill ovärdeligt. Allt är relativt men jag brukar tänka följande: dessa skor, som jag gärna vill ha men inte direkt behöver, kommer bara vara en utgift men köper jag den här faktaboken eller köper en onlinekurs så är det en investering för framtiden och kommer förhoppningsvis bidra till en extrainkomst.
Mitt första mål är att göra 6000kr extra varje månad och jag är snart där. Vad hade det tillskottet betytt för dig? 
I dagens informationssamhälle är det enkelt att ta del av information men se till att det är en tillförlitlig källa. 

Då jag känner till grundarna av Börshjälpen (klicka på namnet så kommer du till deras sida) så var det ett enkelt val för mig att ta del av deras kunskap och välja deras erbjudanden. Aktiviteten på deras sidor kommer att öka. De finns både på instagram samt Facebook. 

Observera att min blogg är inte sponsrad av något bolag (tyvärr) utan länkar och tips är mina personliga favoriter. 

Verktyg jag använder mig av är NetDania samt IG. Jag kommer börja använda mig mer av IG men för tillfället köper jag mina värdepapper genom Avanza.

Kom ihåg att alla placeringar är förenade med risker. Exempel på risk vid handel av certifikat är bland annat marknadsrisk, valutarisk och motpartsrisk.

Ifall den underliggande tillgången (aktien, råvaran, index etc) rör sig åt motsatt håll som du tänkt tappar din investering värde och kan till och med bli värdelös. Ju högre hävstång ju högre är risken. Detta är så kallad marknadsrisk.

När valutakursen ändras så påverkas din investering ifall den underliggande tillgången handlas i en annan valuta.

Om emittenten, det vill säga institutionen som ger ut certifikaten, skulle gå i konkurs så kan din investering gå förlorad. Detta kallas för motpartsrisk.

Mer info kommer förhoppningsvis inom kort. Fler länkar etc.