Passiv inkomst-tid över eller övertid?

september 5, 2018 No Comment

Jag fick förfrågan via en ny kontakt på Facebook ifall jag kunde tänkas medverka i hennes livesändning.

Det lät ju spännande att få prata med någon live fast inte fysiskt närvarande. Inget nytt koncept för andra men för mig var det nytt. Både att inte ha personen bredvid mig men oxå att inte vara den som ställer frågorna.

Jag hade fått frågan att prata om passiva inkomster. Det är en resa som jag gav mig in i för nåt år sedan.

Vad är passiv inkomst?

När pengarna jobbar för dig och du byter inte din tid mot pengar så har du en passiv inkomst. När man tar sig ut ur ekorrhjulet och har valfrihet och väljer vad du vill göra med din värdefulla tid på jorden. För mig är det frihet.

Fri som en fågel

Det började redan som barn att drömma om pippis kappsäck full med guld och om Rasmus på luffen när han sjöng om att vara fri som en fågel.

Två kanske till synes oskyldiga sagor men de sådde små frön. Då jag inte såg till att vattna dessa frön så tog det enormt länge innan jag såg dem börja växa.

Min bror nämnde någon gång runt 14-15 års ålder, det vill säga mer än halva livet sedan, en man vid namn Robert Kiyosaki. Han tyckte att jag skulle lyssna på hans ljudkassetter. Men jag var inte riktigt mottaglig då.

Bild lånad från trendblizz.com

Åren gick och när jag boende i Uppsala kom i kontakt med MLM (multi level marketing) för första gången så nämndes hans namn på ett möte. Jag påmindes då om min brors eviga mässande om att lyssna på Robert. Så jag köpte hans bok “Rich dad poor dad”. Detta var starten på ett nytt mindset. Men varför hade jag inte lyssnat på min bror tidigare?

Jag funderade på hur jag skulle kunna lyckas köpa fastigheter och göra pengar på dessa. Det lät ju så enkelt när Robert pratade om det och just fastigheter är ju något fysiskt som man kan ta på och förstå. Men det innebär ofta en stor investering sen även underhåll och vad kunde jag om renovering?

I alla fulla fall så var det här min resa började. För mig har det tagit en stund att komma dit jag är idag. Jag är på god väg mot nya mål för att vissa har jag ju redan uppnått.

Men två saker som är viktiga när man kommer till resan mot passiv inkomst är att man har en tydlig målbild samt en strategi som man ska hålla sig till.

Vilka alternativ finns?

  • Hyreshus
  • Hyra ut rum eller gårdshus
  • Lära sig strategin bakom indexfonder
  • Lära sig hur aktiemarknaden funkar och börja bygga sin pengamaskin
  • Lär dig leva på 20% och investera resterande 80% i ett långsiktigt sparande med avkastning och återinvestera den.
  • MLM (nätverksmarknadsföring)- krävs hårt arbete till en början.
  • Äga bolag och ha anställda som jobbar för dig men det innebär ansvar och en del arbete.

Dessa är ett axplock av möjligheter. Det gäller att hitta det man känner är rätt för sig själv. Det handlar alltid till sist om din egen vilja att nå din målbild.