När hjärnan inte får vila

november 18, 2017 No Comment

Ett hektiskt liv. När man lever i/med det uttjatade uttrycket, många bollar i luften så är sömn enormt viktigt. Alla entreprenörer, högt uppsatta chefer och andra driftiga personer vittnar om det.

Det har gått tre år med enormt lite sömn. Mellan 2-4 timmar per natt och dessutom avbruten sömn på det. Min hjärna har gått på helspinn för att jag ska kunnat hålla mig vaken och jag trodde att hjärnblödning knackade på dörren.

Tankarna åker som blixtar fram och tillbaka och det går inte att fokusera på en uppgift i taget. Blir jag väckt så drar hjärnan igång och tankarna går inte att styra, de blir bara fler och fler.

Ekorrhjulet spinner snabbare än någonsin och du vet knappt hur du hamnade där du är.

Jag var i Kiruna och hade utbildningsdag tillsammans med ett gäng frisörer i slutet av oktober. De såg att jag inte var kry och skickade mig till vårdcentralen. Fick hjälp med andningen på plats sen skrev läkaren ut medicin mot infektion i lungorna och det bästa av allt, insomningstabletter.

De sistnämnda har förändrat mitt liv. Senaste två veckorna har jag fått sova 7-9 timmar per natt. Detta ha inneburit att jag nu har mycket mer tålamod med mina barn, kan fokusera på dagarna i jobbet och min hjärna får vila.

Ifall du känner igen dig så är mitt råd till dig att ta tag i ditt liv. Lägg ner stoltheten och sök hjälp.

Det är inte alltid man märker det själv men när de människor som har daglig kontakt med dig påpekat att du måste ta det lugnt, ta då detta på allvar.

Jag lyssnade inte på någon förrän nu, jag har försummat två år av mina barns liv. Jag hade kunnat vara en så mycket mer harmonisk mamma ifall jag tagit tag i sömnproblemen tidigare.

Se till att sova gott och mycket. Ta hand om dig.