Att kunna se allt det vackra

juni 18, 2017 No Comment

En härlig dag har nått sitt slut. Barnen sover och jag har vaknat tre timmar efter läggningen. Så det får lov att bli lite nattsudd. 

Jag fascineras över barns sätt att se på saker. I deras upptäcksfärd i livet stannar de upp och insuper allt det vackra. Jag hajar till varje gång som antingen treåringen eller fyraåringen säger: ååååå så vackert. 

Ja det är faktiskt vackert. Det är bara jag i min vuxna stressade värld som har missat det vackra. Jag har inte stannat upp och njutit. 

Mitt rättesnöre i livet har varit fåglarna. När jag inte hör fågelsången så är det hög tid att dra i handbromsen. Stanna upp, lyssna och njut. Det var ett tag sedan jag hörde den. 

Det jag ser som ogräs ser min dotter som något så oerhört vackert. Jag ser nåt oerhört vackert med ogräs i sin hand. Jag försöker stanna upp och njuta. 

Syskon är något vackert. Ett speciellt band. De kallar varandra för bästa vänner. Får du det svårt i livet och har den förmånen som det är att ha ett syskon så ta tillvara på det. Se till att ni är bästa vänner. Låt inget eller inga sära på er relation. Den är viktig. 

Min gröna oas är tyvärr överbelamrad av myggor. Men bara att få sitta innanför fönstret och titta ut på allt det gröna gör mig gott. Det är rofyllt. 

Efter en tuff vår så känns det som om jag kan börja andas igen. Sommarluften fyller mina lungor och livet kommer tillbaka. Drömmarna har fått nytt liv och en ny sång har tagit plats i mitt hjärta. 

Missförstå mig rätt, jag älskar själva årstiden vinter och vår-vinter så klart men det som tryckt ner mig i skoskaften och slukat större delen av orken är nu borta. 

Se en ny tid är kommen, allt det gamla är förgånget.