#7 1980-talets största miss inom mödravården.

mars 7, 2017 No Comment


Nåt jag skulle vilja nämna är varför vi valt att träda fram i ljuset med vår ofrivilliga barnlöshet som inte bara är medicinskt utan även ett hjärnspöke som intalat mig att jag var livrädd för att föda barn. Vi hoppas att du som går med samma tankar eller medicinska skäl tar tag i din dröm. Åtminstone gör en utredning och se vilken väg du ska ta för att få bli förälder. 
Personligen har jag äntligen fått svaret på varför jag burit denna rädsla över att bli gravid. Svaret kom från en pensionerad barnmorska i Gällivare. Ett hjärnspöke etsade sig fast och har följt mig hela livet sedan början av 80-talet då syskon plötsligt skulle följa med in i på förlossningen. Vilket jag oxå gjorde när min lillebror föddes. Tala om traumatisk upplevelse. Inte bara att min bror föddes med navelsträngen runt halsen utan jag fick se allt blod som fick mig att tro att mamma skulle dö. Jag var tre år! Jag minns det som igår.
Det blev till ett hjärnspöke som övertygat mig om att jag inte ville ha barn. Att jag var rädd för barn. Jag höll mig på armlängds avstånd från dessa små varelser fram tills den 30 maj 2001 när det första av mina tre älskade syskonbarn kom. Där och då kände jag inget annat än kärlek. 

Idag 16 år senare är kärleken starkare än någonsin och det värmer ens hjärta när det kommer små hjärtan och “jag älskar dig moster” meddelanden via alla tänkbara sociala medier och textmeddelanden på mobilen.

Kärleken övervinner allt! Nu har jag fått den stora gåvan, dragit den högsta vinsten att få bli mamma till inte bara ett barn utan tre.

Jag slapp att föda men blev mamma i alla fall.

Störst av allt är kärleken! 👶🏻👧🏻👧🏻💕


På bilden ser ni mina älskade syskonbarn tillsammans med mina barn som jag älskar alla dagar i veckan.

Kolla gärna in på sidan som syskonen Falk sköter om. ❤

Initiativet #blogg100 går ut på att skriva blogginlägg varje dag i 100 dagar. Detta är inlägg 7 av 100. Jag har lyckats skriva inlägg 7 dagar av 7.