Dagarna är räknade

maj 19, 2018 No Comment

Jag körde efter nya vägar i veckan. Det kändes bra. Till en början hade jag tänkt att bara köra raka vägen till målet. Men ångrade mig och bestämde att resan fick bli målet istället.

Så jag tog en ny väg från Skellefteå till Umeå. Otroligt vacker sträcka istället för att ligga efter E4:an och bränna.

Väl framme hade jag förmånen att äta middag vid Umeälven i det fantastiska vädret, tillsammans med tre härliga kollegor och en liten prins.

När jag lämnade mina kollegor för kvällen och soliga Umeå begav jag mig till några riktigt goa vänner som bor efter vägen jag skulle köra.

Lars-Göran och Barbro har betytt enormt mycket för mig. Både i svåra tider men även när jag haft vinden i ryggen.

Sen har jag följt dem genom deras enormt prövade tid då deras son Mattias insjuknade i mycket elak cancer och tillslut lämnade detta jordeliv på tok för tidigt.

Efter uppdatering och gott fika lämnade jag dem i försommarnatten för att ta mig till övernattningen i Lycksele.

Jag fick tips om en vacker väg och den tog mig genom Vindeln.

Jag har inte varit där sedan mitten av -90talet.

I solnedgången körde jag efter Vindelälvens dånande vatten. Dimman började dansa över marken och hararna hoppade med livet som insats över vägen.

Jag njöt av tystnaden, ensamheten och allt det vackra som låg för mina ögon.

Lagom till midnatt svängde jag in med min Wellaröda Volvo xc60 vid hotell Lappland. Med 50 mil i ryggen, härliga möten med goa vänner och kollegor somnade jag trött men nöjd.

Livet handlar inte om hur många dagar vi får på denna jord utan vad vi fyller de dagar vi fått som gör livet anmärkningsvärt. Så varje morgon du vaknar, kliv upp och gör det som ditt framtida jag blir stolt över.