Brist på energi

april 21, 2019 No Comment

Då var vi där igen. Energin är som bortblåst.

Du kanske fnyser och säger: vad var det jag sa eller ja det är väl inte så konstigt då du har så många strängar på din lyra.

Det är inte alltid alla aktiviteter som stjäl energi utan saker som händer i livet. Motgångar som man möter efter vägen eller val man behöver göra som slukat all kraft.

Alla har vi våra dippar tror jag. Men till skillnad från kanske en del så försöker jag skaka av mig motgångarna och fortsätta drömma. Livet är för kort för att inte levas. Så lev.

Jag tar dagen som den kommer och orkar för stunden inte planera. Då låter jag det vara så.

Plötsligt ser jag ljuset i tunneln och vips så sitter jag där med kalendern. För jag vill leva varje dag till fullo.

Det var två år sedan vi traditionsenligt firade påsk ihop jag och min vän med respektive familjer. Sen kom livet emellan och hennes far dog efter en kortare tids sjukdom. Det var han som var lite av navet i vår tradition.

Varje gång vi svängde av vägen västerut och rullade ner mot stugan vid vatten så kom Ove och mötte upp oss med ett stort leende och en värmande famn.

Denna gång var det inte så. Ögonen fylldes av tårar och när vi närmade oss parkeringen kom hon. Jag hoppade snabbt ut för att ge henne en kram. Vi omfamnade varandra och lät tårarna rinna ner för våra kinder. Vi båda upplevde en stark saknad men även en stark närvaro av minnet.

Vi tog oss upp med skotrarna till ravinen, ett av våra absoluta favoritplatser vid foten av Kablamassivet.

Snö så långt ögat kan se. Helt i min smak. Tack vänner för energiboosten.