#8 Det blev ingen föräldraledighet med andra föräldrar

mars 8, 2017 No Comment

Ett tag längtade jag till bebistiden då jag skulle få lära känna nya mammor, gå med i en föräldragrupp och ta långa härliga promenader med barnvagnen. Drömde om en så kallad “babyshower” tillsammans med en drös väninnor. Gå på affärer och köpa små söta boddysar. Bli en “latte mamma” i norr. 

Men livet blev inte riktigt så. När jag stannar upp och tänker efter är jag glad att jag slapp svettas, må illa, oroa mig för att det skulle hända något med bebisen. Krupp, kräkningar, bristningar och ömmande bröst. 

Jag hyllar er mammor som gått igenom detta och till råga på allt har vissa av er gjort det fler gånger. Jag är tacksam till “Taiwan-mamman” som gått igenom detta och sen givit mig förtroendet att ta över mamma-rollen. 

Hemma pratar vi ofta om att vi fött barnen i våra hjärtan och att Taiwan-mamman har burit dem i magen. Mellersta dottern ritar ofta teckningar som hon säger är en avbild av mig och jag har en bebis i magen. Hon fyller snart 4 och hon bär redan på många funderingar. 

Det kunde inte bli bättre men det kunde jag inte veta. Jag är enormt tacksam att jag fått denna gåva som barn är. Dessa små mirakel som förgyller och förpestar dagen. 😂 Missförstå mig rätt, jag älskar mina barn men ibland funderar jag om det är monster jag är förälder åt. Det skriks, kladdas, ljugs och ständigt testning av gränser och tålamod. Men jag vet, det hör till. Det är en del av tjusningen. 

Fortsättning följer…

Initiativet #blogg100 går ut på att skriva blogginlägg varje dag i 100 dagar. Detta är inlägg 8 av 100. Jag har lyckats skriva inlägg 8 dagar av 8.